دیگر محصولات

معرفی انواع گیربکس هلیکال

معرفی انواع گیربکس هلیکال

گیربکس هلیکال، مدلی پر طرف‌دار از ابزارهای صنعتی است که به دلیل ساختار خاص خود توانسته در بیشتر صنایع و فعالیت‌ها وجود پررنگی داشته باشد. در زمان خرید این مدل، ممکن است برای شما این سؤال پیش بیاید که ” انواع گیربکس‌های هلیکال چیست و چه تفاوت‌هایی دارند؟” یا ” کدام سری مناسب کار من است؟” به همین دلیل در ادامه به معرفی انواع گیربکس های شافت مستقیم و تفاوت های آنها پرداخته‌ایم.

 

در ساختار گیربکس های هلیکال یا شافت مستقیم، از چندین جفت دنده‌های هلیکالی استفاده می‌شود؛ نکته قابل توجه این که این مدل به دلیل ساختار خاص خود، خروجی و بهره‌وریش کاملاً به فعالیت دنده‌های هلیکال یا مارپیچ بستگی دارد؛ چرا که در این مدل محرک و متحرک هر دو از جنس چرخ‌دنده مارپیچ هستند، در نتیجه در صورت آسیب رسیدن به این قطعات کل سیستم از کار خواهد افتاد. تعداد جفت‌های چرخ‌دنده به کار رفته در این گیربکس مدل و سری آن را مشخص می‌کند که در ادامه به معرفی انواع آنها می‌پردازیم.

از دیگر ویژگی‌های مثبتی که می‌توان برای این مدل ذکر کرد، کاهش اصطکاک تولید شده توسط دستگاه است. دلیل این امر، مورب بودن چرخ‌دنده ها است، چرا که این ویژگی باعث می‌شود سطح تماس قطعات افزایش پیدا کرده و بار تحمیلی بین سطوح تقسیم شود. همچنین این امر باعث نرم‌تر کار کردن سیستم و در نتیجه تولید آلودگی صوتی کمتر هم خواهد شد.

انواع گیربکس هلیکال:

  1. گیربکس هلیکال شافت مستقیم

پرطرفدارترین و پراستفاده‌ترین مدل گیربکس های هلیکال است که به دلیل تعبیه شفت های ورودی و خروجی در یک راستا، در ابعاد و سایزهای کوچک‌تری طراحی و تولید می‌شوند. این طراحی جمع و جور باعث شده است که به راحتی بتوان از آن در سیستم‌ها و دستگاه‌های مختلف استفاده کرد.

این مدل هم در حالت تک استیج هم چند استیجه طراحی و تولید می‌شود.

  1. گیربکس بول هلیکال

ممکن است این سری را با اسم های پینیون کرانویل یا هلیکال پینیون نیز بشناسید. مهم‌ترین ویژگی آن قرارگیری محورها در زاویه 90 درجه نسبت به هم دیگر (در شش حالت مختلف) است که باعث کاربردی شدن این مدل برای صنایع یا فعالیت هایی که مشکل کمبود فضا دارند؛ شده است.

چرخ‌دنده های مورد استفاده در این سری‌ها از مدل‌های مخروطی و مارپیچ بوده و توانایی بالایی در انتقال و تغییر جهت جریان انرژی دارد.

  1. گیربکس هلیکال قورباغه ای

این مدل در بازار ایران با اسم های گیربکس قورباغه‌ای یا گیربکس طرح روسی هم شناخته می‌شود. از این سری اغلب در صنایع و فعالیت های سنگین استفاده می‌شود، دلیل این امر توانایی و قدرت بالای آن در تولید گشتاور مقدار بالا هست.

این مدل در سه حالت دو محور، سه محور، چهار محوری طراحی و تولید می‌شود.

البته دسته‌بندی‌های دیگری برای این دستگاه بر اساس معیارهای دیگری نیز وجود دارد، که مثال ذکر شده مهم‌ترین و اصلی دسته بندی است که برای آن وجود دارد. دسته ‌بندی دیگر بر اساس ساختار است که دارای چهار حالت هلیکال پایه دار، هلیکال فلنجدار، پایه دار فلنجدار، هلیکال با گلدان خارجی می‌باشد.

سری پایه دار، به صورت افقی نصب میشود و برای فعالیت‌هایی که نیاز است دستگاه در حین فعالیت استحکام کامل داشته باشد. این سری  از جمله دستگاه های سایز بزرگ این مدل به حساب می‌آیند.

گیربکس هلیکال فلنچدار، از سری دستگاه‌های با نصب عمودی است که به دلیل طراحی جمع‌وجور و سایز کوچکی که دارد، به صنایع و فعالیت هایی که مشکل کمبود جا دارند توصیه می‌شود.

هلیکال پایه دار فلنجدار، این سری دارای اکثر ویژگی‌های دو مدل پایه دارو فنجدار بوده و در حالت عمودی قابل نصب است.

از دیگر دسته بندی های موجود میتوان به دسته بندی بر اساس متریال و جنس قطعات مورد استفاده، اشاره کرد. انتخاب سری مناسب فعالیت و صنعت شما مهم‌ترین مرحله‌ای است که شما نیاز دارید از آن بگذرید. در جهت انتخاب سری مناسب، شما در ابتدا نیاز دارید که یک شناخت کافی و خوب از فعالیت خود، محیط کاری سیستم و خطرات احتمالی را به دست آورید؛ سپس با توجه به شناخت خود میتوانید به مقایسه ی دستگاه ها با شرایط کاری خود بپردازید و مدلی را انتخاب کنید که بیشترین سازگاری را با انتظارات شما دارد.

مزیت های گیربکس هلیکال:

در جهت مقایسه کامل با دیگر مدل های گیربکس در ادامه لیستی از مزیت های این مدل قرار داده‌ایم:

  • درصد بهره وری بالای 90 درصد
  • نقش برجسته در صرفه جویی استفاده از انرژی
  • توانایی بالا در تولید گشتاور
  • مقاومت زیاد در برابر فشار و بارهای احتمالی
  • شرایط و روش‌های نصب متفاوت
  • ورودی و خروجی های متفاوت
  • جنس مقاوم قطعات ضروری مانند بدنه و چرخ‌دنده
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *