گیربکس آویز، یک نوع از گیربکس های کاهنده است که به واسطه کاربرد و ویژگیهای خاص خود، در بیشتر صنایع و فعالیتها مورد استفاده قرار میگیرد. مهمترین ویژگی قابل ذکر، موازی بودن شافت موتور و شافت کاهنده سرعت آن است که به دلیل همین طراحی باعث تولید سیستم در سایز و اندازههای کوچک میشود. به همین دلیل است که این دستگاهها بهترین انتخاب برای فعالیت هایی مشکلاتی مانند کمبود فضا دارند؛ به حساب میآیند
از دیگر ویژگیهای که این دستگاه میتوان به مقاومت بالا و توانایی فعالیت در شرایط دشوار میباشند. در کنار تمام این ویژگیها، این دستگاه مانند سایر مدلها دارای یکسری شرایط و محدودیتهایی است که نیاز دارید برای استفاده و نگهداری از سیستم، از آنها اطلاع داشته باشید.
شرایط نگهداری از گیربکس آویز چیست؟
با توجه به نکاتی که گفته شد دریافتیم که از این دستگاه برای فعالیتهای سنگین و پرفشار استفاده میشود، با اینکه این دستگاه مقاومت بالایی دارد؛ اما باز هم به دلیل فشار و بار تحمیلی زیاد، اگر از سیستم به درستی مراقبت نکنید، ممکن است در مدت زمان کمی دستگاه آسیب دیده و در کنار کاهش درصد بهره وری، متحمل خسارتهای مالی نیز شوید.
- روغن کار
اهمیتی ندارد که از چه مدل گیربکسی میخواهید استفاده کنید، به هرحال روغن کاری اولین و مهمترین کاری است که باید برای مراقبت از آن انجام دهید.
نیاز است که روغن کاری در مدت زمانها مشخص و به صورت منظم انجام شود. همچنین نوع روغن و مقدار آن نیز مهم است. به صورتی که اگر شما از حد مورد نیاز کمتر یا بیشتر روغن در محفظه گیربکس بریزید، در هر صورت به دستگاه آسیب خواهید زد.
- تمیز کردن دستگاه
در هر محیط کاری به صورت متوسط آلودگی نسبتاً زیادی وجود دارد، این آلودگیها شامل گرد و خاک، رطوبت، تشعشعات و.. میباشد. هر کدام از این عوامل خارجی میتوانند با نفوذ به داخل دستگاه، باعث آسیب به قطعات داخلی دستگاه شوند.
نیاز است که عملیات پاکسازی و نظافت دستگاه را مدت زمانهای مشخص و منظم انجام دهید.
- عدم تحمیل بار اضافی
هر مدل و سری حداقل و حداکثر تحمل بار دارد که اگر با تحمیل شده از محدوده خارج شود میتواند آسیبهای زیادی به قطعات داخلی مانند چرخدنده وارد کنند. در سیستمهای هوشمند، میزان بار تحمیلی توسط خود سیستم کنترل میشود؛ اما در سایر فعالیتها، این کار توسط تکنسینها انجام میشود، هرچند که روش دوم خیلی قابل اعتماد نیست؛ اما متأسفانه به دلیل کمبود سرمایه بعضی از فعالیتها هنوز هم از این روش استفاده میکنند.
- کنترل دما محیط
در کاتالوگ هر محصولی، سردترین و گرمترین دمایی که سیستم میتواند در آن فعالیت کند ذکر میشود. در صورت که دما از این محدوده گذر کند، در مدت زمان کوتاه باعث کاهش بهره وری و در مدت زمان زیاد باعث آسیب رسیدن به قطعات حیاتی مانند چرخدنده، پوسته و … میشود.
با استفاده از سنسورهای دما، به راحتی میتوانید مورد را تحت نظارت قرار داده و رخ دادن هرگونه اتفاقی جلوگیری کنید.
- تعویض به موقع قطعات آسیب دیده
تشخیص درست و به موقع قطعات آسیب دیده، از رخ دادن آسیبهای بیشتر جلوگیری میکند. در گیربکس به دلیل وابسته بودن فعالیت قطعات به همدیگر، با آسیب دیدن یکی از قطعات احتمال آسیب دیدن سایر قطعات نیز افزایش پیدا میکند.
استفاده از گیربکس آویز چه چالشهایی به همراه دارد؟
در کنار تمام ویژگیهای مثبتی که برای این گیربکس ذکر کردیم، چالشها و نقاط ضعفی نیز وجود دارد که شما باید از آنها باخبر باشید. در ادامه به ذکر این نقاط ضعف و چگونه رعایت کردن آنها میپردازیم:
- فشارهای مکانیکی
با توجه به اینکه از این مدل در فعالیتها و صنایع سنگین و سخت استفاده میشود؛ امکان تحمیل بار بیش از حد زیاد است به همین دلیل همواره به تکنسینها هشدار داده میشود که از رخ دادن این اتفاق جلوگیری کنند و شرایط دستگاه را به صورت منظم چک کنند.
- دمای محیطی
با اینکه پوسته ی این دستگاهها در برابر دما مقاوم است، اما میزان مقاومت این قطعه نیز محدودیتی دارد و اگر از این محدوده خارج شود، قطعات داخلی تحت فشار قرار گرفته و آسیب میبینند.
- نشتی روغن
این اتفاق ممکن است به دلایل مختلفی مانند عدم درست بستن درپوش و بیش از حد پر کردن محفظه رخ دهد.
- شرایط تعمیر
این مدل از جمله دستگاههایی که در صورت آسیب دیدن قطعات، پروسه ی تعمیر طولانی و سخت خواهد. به همین دلیل خیلیها این دستگاه را جزو دستگاههای سخت تعمیر قرار میدهند.