پمپ آب
فروشگاه متحد در زمینه تهیه و تامین انواع پمپ آب برای ساختمان های مسکونی فعالیت میکند. ارائه بهترین قیمت پمپ آب و در عین حال اصالت کالا این اطمینان را به مشتریان میدهد که از یک مرکز مطمئن خریداری کرده اند.
عرضه پمپ آب بشقابی، جتی و یا محیطی به همراه مشاوره تخصصی خرید، به پشتوانه چندین دهه تجربه فروشگاه متحد در اختیار شما قرار گرفته است.

برندهای تولید کننده پمپ آب
برندهای ایرانی و خارجی مختلفی پمپ آب تولید میکنند که برندهای زیر جز آنها میباشند:
پمپ آب خانگی
انتقال و جابه جایی آب در محیط های مختلف با فشار های مختلف و در ارتفاعات مختلف، یکی از مهمترین مسائل در بیشتر فعالیت های صنعتی و خانگی میباشد. یکی از بهترین و مناسبترین راه حل ها، پمپ آب میباشد.
این مدل از پمپ ها را میتوان به دو دسته ی کلی سانتریفیوژی و با جا به جایی مثبت تقسیم کرد، که هر کدام از این دستگاه ها مناسب زمینه های خاصی میباشند، با توجه به این دسته بندی یکی از مزیت های این دستگاه، قابلیت استفاده از آن در انواع زمینه های بزرگ و کوچک میباشد.
از دیگر مزیت های پمپ آب این است که از این پمپ ها هم میشود در سیستم های لوله کشی استفاده کرد و هم در سیستم های هیدرولیکی و همچنین توانایی فعالیت در ارتفاعات زیاد و کم را نیز به خوبی دارد.
ویژگی های پمپ آب
پمپ آب همانند تمام پمپ ها به یک منبع تولید انرژی وصل شده و با استفاده از آن انرژی هیدرولیکی را تولید و با استفاده از آن سیال مورد نظر را از ورودی گرفته و به سمت خروجی هدایت میکند. این دستگاه میتواند در انواع فعالیت های بزرگ و کوچک با ارتفاعات مختلف (در ارتفاعات زیاد میزان هد را افزایش میدهد و در جاهایی مانند حوضچه ها و مخزن ها که ارتفاع کمی دارند) کار کند.
یکی مهمترین ویژگی های این دستگاه، تولید آن در سایز های مختلف(حتی در سایز های بسیار کوچک مخصوص زمینه های پزشکی تا سایز های بزرگ صنعتی) و منبع انرژی سرخود دستگاه میباشد.
در فعالیت های مختلف مانند کشاورزی، صنعتی و خانگی، جابه جایی آب همواره مهم بوده است، و میتوان گفت میزان فشار خروجی هم در بیشتر این زمینه ها حائز اهمیت میباشد.
پمپ آب را میتوان به دو دسته ی کلی تقسیم کرد:
- پمپ آب سانتریفیوژی
در پمپ های سانتریفیوژی، از یک پروانه محرک برای انتقال سیال و تحت فشار قرار دادن آن استفاده میشود. این مدل را میتوان به چند زیر شاخه ی دیگر، پمپ آب استاندارد، پمپ زباله و پمپ کفکش تقسیم کرد.
مهمترین ویژگی این مدلها ، توانایی دستگاه در پمپاژ سیالات دارای ویسکوزیته کم و رقیق و همچنین توانایی در تولید دبی مقدار بالا میباشد.
به طور معمول از این مدلها برای فعالیت هایی نظیر، سیستم های آبیاری، منابع آب درون ساختمان ها، سیستم پنوماتیک، سیستم های حفاظت در برابر آتش، پمپاژ آب های درون چاه های خانگی مورد استفاده قرار میگیرد.
میتوان گفت یکی از مهمترین عیب های این دستگاه، احتمال ایجاد کاویتاسیون در حین فعالیت میباشد، این اصطلاح به این معناست که در حین فعالیت حباب هایی در نزدیکی پروانه ایجاد شده و باعث تولید شوک در جریان پمپاژ سیال میشود.
- پمپ آب جا به جایی مثبت
مهمترین عامل عملکرد در این مدل، انقباض های مکانیکی و انبساط دیافراگمی میباشد، که با استفاده از این عوامل میتوان یک جریان ثابت را تولید کند. عملکرد این دستگاه دارای جریان کم و فشار بالا میباشد.
مهمترین مزیت این دستگاه ، توانایی بالا در پمپاژ سیالات با ویسکوزیته بالا و همچنین پمپاژ سیالات حساس(که ذرات ریز جامد دارند و بافت آن نباید از بین برود) میباشد.
یکی از مهمترین عیب های این دستگاه ، وجود داشتن فاصله ی کم بین پمپ و لبه بیرونی آن میباشد ، که این امر میتواند باعث کاهش سرعت چرخش میشود و در صورتی که پمپاژ با سرعت بیشتری کار کند، اصطکاک درون دستگاه افزایش یافته و خروجی دستگاه کم میشود.
در زمان خرید پمپ آب باید به چه نکاتی توجه کرد :
- پروانه پمپ
در زمان انتخاب نوع پروانه باید به میزان آلودگی و درصد جامداتی که ممکن است درون سیال باشد را در نظر بگیرید. در صورت انتخاب نادرست امکان شکست یا آسیب دیدن پروانه در حین فعالیت زیاد است.
- توان پمپ
این ویژگی را باید با توجه به میزان ورودی و خروجی که مد نظر دارید باید انتخاب نمایید.
- جنس پمپ
این ویژگی را باید با توجه به ویژگی های شیمیایی سیال انتخاب نمایید
- صدای پمپ
با توجه به اینکه یکی از مهمترین زمینه های استفاده از این دستگاه در آپارتمان ها برای مخزن های آب میباشد پس سروصدایی که دستگاه در حین فعالیت تولید میکند بسیار مهم میباشد.
باید ذکر کرد که هیچ کدام از مدل های پمپ آب ، بدون سروصدا نیستند ، پس در زمان خرید اگر میخواهید از دستگاه در آپارتمان و یا نزدیک محل سکونت استفاده نمایید ، باید به دنبال یک مدل با تولید حداقل سروصدا باشید
پمپ آب از دو قسمت اصلی تشکیل شده است:
- بدنه پمپ: این قسمت از پمپ آب وظیفه محافظت از اجزای داخلی پمپ را بر عهده دارد.
- اجزای داخلی پمپ: این قسمت از پمپ آب شامل پروانه، محور، سیلندر و غیره میشود.
انواع پمپ آب:
پمپهای آب را میتوان بر اساس عوامل مختلفی دستهبندی کرد. یکی از مهمترین عواملی که برای دستهبندی پمپهای آب استفاده میشود، نوع سیال پمپاژی است. بر این اساس، پمپهای آب را میتوان به دو دسته زیر تقسیم کرد:
- پمپهای آبرسانی: این پمپها برای انتقال آب از منابع آب به منازل و ساختمانها استفاده میشوند.
- پمپهای صنعتی: این پمپها برای انتقال آب در صنایع مختلف استفاده میشوند.
علاوه بر نوع سیال پمپاژی، پمپهای آب را میتوان بر اساس عوامل دیگری نیز دستهبندی کرد. از جمله این عوامل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نوع پمپاژ: پمپهای آب را میتوان بر اساس نوع پمپاژ به دو دسته زیر تقسیم کرد:
- پمپهای جابجایی مثبت: این پمپها با ایجاد اختلاف فشار در دو طرف پروانه، آب را پمپاژ میکنند.
- پمپهای گریز از مرکز: این پمپها با چرخش پروانه، آب را پمپاژ میکنند.
- نحوه نصب: پمپهای آب را میتوان بر اساس نحوه نصب به دو دسته زیر تقسیم کرد:
- پمپهای زمینی: این پمپها روی زمین نصب میشوند.
- پمپهای شناور: این پمپها در داخل چاه آب نصب میشوند.
کاربرد پمپ آب:
پمپهای آب کاربردهای مختلفی دارند. از جمله کاربردهای پمپهای آب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- آبیاری: پمپهای آب برای آبیاری مزارع و باغات استفاده میشوند.
- آبرسانی: پمپهای آب برای انتقال آب از منابع آب به منازل و ساختمانها استفاده میشوند.
- صنعت: پمپهای آب در صنایع مختلف برای انتقال آب، مواد شیمیایی و غیره استفاده میشوند.
پمپ آب یکی از محبوبترین و پر استفاده ترین مدلهای پمپ به حساب می آید. دلیل این امر بیشتر بودن زمینه های کاربرد و مشتریان بالقوه ی دستگاه میباشد. به عبارتی دیگر، پمپ های آب در ساختمان های مسکونی تا زمین های کشاورزی کاربرد داشته و مشتریان زیادی نیز دارند.
قطعات تشکیل دهنده پمپ آب:
الکتروموتور: این قطعه وظیفه دارد با دریافت انرژی ورودی (نیرو الکتریکی)، نیروی مورد نیاز سیستم را برای فعالیت آن ایجاد کند.
پروانه: این قطعه از اصلیترین بخش های دستگاه است وظیفه دارد با چرخش خود، آب را به داخل پمپ کشیده و آن را با فشار به بیرون هدایت می کند.
محفظه پمپ: پس از ورود سیال به داخل دستگاه توسط نیروی تولیدی پروانه، سیال در این قسمت قرار گرفته تا دوباره با فشار از سیستم خارج شود.
لوله های ورودی و خروجی: آب از طریق لوله ورودی وارد پمپ شده و از طریق لوله خروجی با فشار از آن خارج می شود.
آب بند: از نشت آب از محل اتصال پروانه به موتور جلوگیری می کند.
یاتاقان ها: این قطعه در اصل، یک نیروی کمکی برای پروانه است که فعالیت آن را ساده تر میکند.
در زمان خرید پمپ آب به چه نکاتی باید توجه کرد؟
این نکات با توجه به محیط و کاربرد سیستم متفاوت باشد. به عنوان مثال اگر به دنبال خرید پمپ برای سیستم دسترسی آب در ساختمان مسکونی هستید، طبقات، سال ساخت، تعداد واحدها و… مهم است اما برای زمین های کشاورزی، ویژگی هایی مانند میزان آبرسانی مورد نیاز، متراژ زمین و.. باید مورد توجه قرار بگیرد.
اما به صورت کلی ویژگی های ذیل را توصیه میکنیم در نظر داشته باشید:
- پروانه پمپ
در زمان انتخاب نوع پروانه باید به میزان آلودگی و درصد جامداتی که ممکن است درون سیال باشد را در نظر بگیرید. در صورت انتخاب نادرست امکان شکست یا آسیب دیدن پروانه در حین فعالیت زیاد است. همچنین باید میزان جریان سیال در یک مدت زمان مشخص را هم به صورت حدودی محاسبه کنید، چرا که در صورت زیاد بودن جریان سیال و مقاومت ناکافی پروانه، امکان شکست قطعه وجود دارد.
- توان پمپ
این ویژگی را باید با توجه به میزان ورودی و خروجی که مد نظر دارید باید انتخاب نمایید. در این ویژگی تعداد طبقات، میزان آبرسانی مورد نیاز و … باید مورد توجه گیرد.
- جنس محفظه و قطعات داخلی پمپ
این ویژگی را باید با توجه به ویژگی های شیمیایی سیال انتخاب نمایید. به عنوان مثال اگر ممکن است که در سیال شما یک ماده شیمیایی خطرناک یا آسیب رسان وجود داشته باشد، باید مدلی را انتخاب کنید که مقاومت کافی را داشته باشد.
- صدای پمپ
با توجه به اینکه یکی از مهمترین زمینه های استفاده از این دستگاه در آپارتمان ها برای مخزن های آب میباشد پس سروصدایی که دستگاه در حین فعالیت تولید میکند بسیار مهم میباشد.
باید ذکر کرد که هیچ کدام از مدل های پمپ آب، بدون سروصدا نیستند، پس در زمان خرید اگر میخواهید از دستگاه در آپارتمان و یا نزدیک محل سکونت استفاده نمایید، باید به دنبال یک مدل با تولید حداقل سروصدا باشید.
قطعات پمپ آب
با اینکه پمپ ها انواع مختلفی دارند، اما چندین قطعه هست که در اکثر مدلها ثابت هستند؛ البته که ساختار و جنس این قطعات با توجه به مدل و سری پمپ متغیر است. در ادامه به مهمترین قطعات استفاده شده در پمپها و کاربرد آنها اشاره میکنیم:
- پروانه:
از مهمترین قطعات در این سیستم است که وظیفه دارد با حرکت دایرهوار خود، نیروی مورد نیاز پمپ برای جذب سیال از شفت ورودی و خروج آن از شافت خروجی را ایجاد کند.
قابل ذکر است که ساختار و جنس این قطعه باید با توجه به میزان سختی و بار تحمیلی به دستگاه و همچنین نوع سیال،
انتخاب شود. در صورتی میدانید در فعالیت شما بار تحمیلی زیاد است یا سیال شما ویژگیهای شیمیایی خاصی دارد توصیه میکنیم که با توجه به این مسائل مدل مناسب را تهیه نمایید.
- شفت
هر پمپ دو شفت ورودی و خروجی دارد که از طریق این دو قطعه جریان سیال به داخل دستگاه راه پیدا کرده و سپس از آن خارج میشود. با توجه به اینکه این دو قطعه تماس مستقیم با سیال دارند باید از مدلی استفاده کنید که در برابر ویژگیهای شیمیایی سیال مقاومت کافی را داشته باشد.
- سیل
از جمله قطعات حیاتی هستند که از نشت سیال به بیرون از دستگاه جلوگیری میکند. در صورت نشت سیال نه تنها خسارت مالی از هدر رفت سیال به شما وارد میشود؛ بلکه در صورتی که سیال ویژگیهای شیمیایی خاص و ویژهای (مانند اسیدی، خورندگی و…) داشته باشد امکان آسیب رسیدن به سایر دستگاههای سیستم و حتی نیروی انسانی نیز وجود دارد. در زمان انتخاب سیل نیز باید به ویژگیهای سیال توجه کنید.
- یاتاقان:
این قطعه به عنوان یک قطعه کمکی در کنار شفت ها قرار گرفته و از حرکت غیر ضروری آنها جلوگیری میکند.
- فیلتر:
در بسیاری از سیالها ذرات غیر مفیدی وجود دارد که در صورت ورود آنها به داخل پمپ ممکن است نه تنها کیفیت سیال را تحت تأثیر قرار دهد؛ بلکه برای سلامت قطعات داخلی نیز خطرناک است. نوع فیلتر را باید با توجه به نوع سیال و ویژگیهای ذرات موجود (اندازه ذرات) انتخاب کنید.
- پوسته
قطعهای است کاربردی و مقاوم که به دور تمام قطعات تشکیل دستگاه کشیده شده و از آنها در برابر خطرات محیطی محتمل مانند تشعشعات سایر دستگاهها، گرو و خاک محیط، رطوبت و… محافظت میکند. نوع، جنس و مقاومت این قطعه را شرایط محیطی کار شما مشخص میکند.